Eesti infoühiskonna arengukava 2030 analüüs

Tugevused

Eesti infoühiskonna arengukava hõlmab laiaulatuslikke valdkondi, sealhulgas digiriigi arendamist, tehisintellekti integreerimist (kratikava), ühenduvuse parandamist ja küberturvalisuse tugevdamist. Selline lähenemine tagab, et Eesti digiühiskond on valmis tulevikuks. Arengukava omab paindlikkust ja kiiret kohanemisvõimet, mis on kriitilise tähtsusega tehnoloogia arengu kontekstis.

Nõrkused

Arengukava üks tugevusi võib olla ka nõrkus, sest katab liiga laia teemaderingi ja selle edukas rakendamine nõuab ressursse mitmest valdkonnast. On oht, et ressursside liigne hajutamine võib viia projektide aeglustumiseni või vajaduseni mõningad algatused tühistada. Vana Eesti ütlus "Suur tükk ajab suu lõhki" võib siin osutuda asjakohaseks kui ressursid ja tähelepanu hajuvad liialt laiali.

Võimalused

Arengukava pakub Eestile võimalust tugevdada oma positsiooni digiinnovatsiooni esirinnas, meelitades ligi uusi talente ja investeeringuid nii Eestist kui ka rahvusvaheliselt. Mis omakorda tekitab juurde uusi töökohtasid, soodustab majanduskasvu ja tehnoloogilist arengut.

Ohud

Projektide rohkus ja piiratud ressursid võivad põhjustada viivitusi. Sellega kaasneb oht, et valminud projektid võivad olla tehnoloogiliselt aegunud. Kiiresti arenevas infotehnoloogia valdkonnas on ajastus kriitiline ja selle tõttu on oluline tagada, et arengukava rakendamine oleks piisavalt kiire.

 

 

Pilt - Digiühiskonna arengukava 2030 | Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (mkm.ee)

Comments

Popular posts from this blog

Kolm põnevat IT-lahendust

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Arendus- ja ärimudelid