Uus meedia...?

 


Postimees kasutab uut meediat oskuslikult.

Postimees on oma alguse saanud Perno Postimehest aastal 1857 ja on üks vanimaid ajalehti Eestis [1]. Arvestades ajalehe kõrget iga on nad suutnud uue ajastuga väga hästi kohanduda. Postimehel on olemas igati adekvaatne veebileht ja nad pakuvad oma artikleid läbi teiste portaalide, nagu näiteks Delfi uudiste portaal. 

Sotsiaalmeedia kanalitest on olemas Facebook, Instagram ja isegi TikTok. Kõikidel eelnimetatud kontodel toimub aktiivne uudiste postitamine. Postimees on kindlasti hea näide kuidas uuendustega kaasas käia ja vältida ajaloo hammasrataste vahele jäämist.


Sirp paistab uues meedias märksa lahjem kui enda põhikanalis.

Sirp, varasemalt ilmunud ka nimedega Sirp ja Vasar, Kultuurileht ja Reede on ajaleht aastast 1940 mis ilmub hetkel üks kord nädalas [2]. Neil on olemas natuke aegunud välimusega veebileht, mida uuendatakse vastavalt ajalehe ilmumisega. 

Sotsiaalmeedia kanalitest on nad minu otsingute tulemusel esindatud ainult Facebook’is ja ka seal ei ole postitamine väga aktiivne. Arvestades ,et tegu on kultuuriajalehega siis võiks sotsiaalmeedia esindus kindlasti suurem ja aktiivsem olla.






Pilt Postimees - 11773810t1hf69c.png (1200×630) (pmo.ee)

Pilt Sirp - 148609-medium_logo-teaser300.png (300×228) (eurotopics.net)

[1] - Ajalugu – Postimees Grupp

[2] - Sirp saab 80 | kultuur | ERR


Comments

Popular posts from this blog

Kolm põnevat IT-lahendust

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Arendus- ja ärimudelid