IT proff...?

 


IT-tööturul klassikalise kõrgkoolidiplomi, rakendus-/kutsekõrgkoolidiplomi ja erialaste kutsetunnistuste (nagu MS või Cisco sertifikaadid) rollid sõltuvad karjäärieesmärkidest ja töökoha nõudmistest.

  • Klassikaline kõrgkoolidiplom pakub laia teoreetilist alust ja analüüsioskusi, sobides neile kes soovivad paindlikkust karjääris ja sügavamat arusaama IT-valdkonnast.
  • Rakendus-/kutsekõrgkoolidiplom keskendub praktilistele oskustele ja kiirele tööturule sisenemisele, olles ideaalne otse tööeluks valmistumisel spetsiifilises valdkonnas.
  • Erialased kutsetunnistused (nagu MS ja Cisco) demonstreerivad spetsiifiliste tehnoloogiate või platvormide paremaid teadmisi, toetades karjääri edendamist.

Valik ühe või teise kvalifikatsiooni vahel sõltub isiklikest karjäärieesmärkidest, töökoha spetsiifilistest nõudmistest ja valmisolekust investeerida aega ning ressursse. Isiklikust perspektiivist ja kogemusest lähtudes on kõrgkoolidiplom IT-sektoris tihti eelistatud, kuna põhjalik teoreetiline taust ja tugevad matemaatilised alusteadmised on selles valdkonnas hädavajalikud. Kutsekoolidest omandatud diplom ja teadmised võivad teoreetilise sügavuse osas nõrgaks jääda. Erialased kutsetunnistused on küll tähtsad aga pole üldjuhul määrajaks ja tulevad jooksvalt vastavalt vajadustele.

 

 

 

E-ITSPEA 8: IT proff...? - ICO wiki (itcollege.ee)

Pilt - i (480×300) (yandex.net)


Comments

Popular posts from this blog

Kolm põnevat IT-lahendust

Arpanetist Facebookini - Interneti kujunemislugu

Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini